Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Svečano otvaranje manifestacije
“Mostarsko ljeto 2019”

27.06.2019. u 20:00 - 23:00

Međunarodna kulturno – turistička manifestacija „Mostarsko ljeto“ tradicionalni ljetni festival kulture i umjetnosti biće svečano otvoren u četvrtak 27. juna u 20 sati u Centru za kulturu Mostar.

Festival će otvoriti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Šefik Džaferović, koji je generalni pokrovitelj manifestacije.

Posjetioci će moći pogledati izložbu slika Ibrahima Novalića, postavljenu u sali Centra za kulturu. Novalić je slobodni samostalni umjetnik, član ULUBiH, umjetnik čije slike već odavno naseljavaju brojne galerije širom svijeta. A nakon izložbe na platou ispred Centra za kulturu biće priređen koncert Antonije Batinić (vokal) i Gabrijela Prusine (piano).

„Mostarsko ljeto“ nastavlja s pripremljenim sadržajima kroz cijeli juli i dio augusta.

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka u Mostaru.

Generalni pokrovitelji manifestacije je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji će i otvoriti ovogodišnje “Mostarsko ljeto”, a pokrovitelji su i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Grad Mostar.

Projekte „Mostarskog ljeta“ podržavaju Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK. Partner „Mostarskog ljeta“ je Institut Yunus Emre Mostar, a sponzori BH Telecom, Turistička zajednica HNK i IC štamparija Mostar.

Detalji

Datum:
27.06.2019.
Vrijeme:
20:00 - 23:00
Događaj kategorija:
, ,
Događaj Tags:
, ,

Organizatori

Centar za kulturu Mostar
Narodno pozorište Mostar
Muzej Hercegovine Mostar
Pozorište lutaka Mostar
Narodna biblioteka Mostar

Mjesto

Centar za kulturu Mostar
Rade Bitange 13
Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map