Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Srebrena krv – BKC Tuzla

11.07.2018. u 22:00 - 12.07.2018. u 00:00

Na ovogodišnjoj manifestaciji Mostarskog ljeta Narodno pozorište Mostar se fokusiralo na programe koji se tiču obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Konkretno 11. jula na dan obilježavanja godišnjice pomenuta institucija će ugostiti predstavu „Srebrena krv“, koju je režirao tuzlanski glumac Nedim Malkočević. Uz Malkočevića u predstavi igra i novinar Samir Karić. Malkočević i Karić su i autori teksta za ovu predstavu, a producent projekta je BKC Tuzla.

Pozorišna predstava “Srebrena krv” govori o sudbini dvojice braće Nermina i Kerima, koji prilikom pada Srebrenice u julu 1995. godine pokušavaju krenuti ka slobodnoj teritoriji. U emotivnoj predstavi se govori o prijeratnom životu u Srebrenici, likovi se prisjećaju prošlosti, a na originalan umjetnički način se prikazuje pad Srebrenice, zarobljavanje i maltretiranje jednog od braće, te suočavanje sa onim što nosi tragična budućnost, koja je obilježena životom bez najmilijih i traganjem za njihovim kostima.

Ovim izvođenjem nastavit će se uspješan pozorišni put jedne od najboljih predstava uopće, koje tematizuju genocid u Srebrenici.

IGRAJU:
Nedim Malkočević
Samir Karić

REŽIJA:
Nedim Malkočević

DRAMATURG:
Kemal Bašić

IZVRŠNI PRODUCENT:
Edis Bajić

Srebrena krv - TRAILER

Detalji

Početak:
11.07.2018. u 22:00
Kraj:
12.07.2018. u 00:00
Događaj kategorija:
Događaj Tags:
, , , ,

Organizator

Narodno pozorište Mostar

Mjesto

Narodno pozorište Mostar
Brkića 2
Mostar, 88000
+ Google Map
View Mjesto Website