Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Prst – Sarajevski ratni teatar SARTR

13.07.2018. u 22:00 - 14.07.2018. u 00:00

Sarajevski ratni teatar SARTR će se 13.7.2018 godine, u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2018” predstaviti izvedbom predstave “Prst”.

Taj komad rađen je po tekstu Doruntine Basha, a u režiji Sabrine Begović Ćorić. U predstavi igraju Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

“Prst” se smatra jednim od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji, a autorica je kosovska spisateljica Doruntina Basha. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u savremenom društvu.

U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa, ona na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana. U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova, ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, navodi se u saopćenju SARTR-a.

Predstava “Prst” realizirana je u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, a uz podršku Američke ambasade u Sarajevu – Odnosi sa javnošću SAD, te u partnerstvu sa forumZFD u BiH (Civilna Mirovna Služba) i Fondacijom Publika.

PREDSTAVA: PRST - TRAILER

Detalji

Početak:
13.07.2018. u 22:00
Kraj:
14.07.2018. u 00:00
Događaj kategorija:
Događaj Tags:
, , , ,

Mjesto

Narodno pozorište Mostar
Brkića 2
Mostar, 88000
+ Google Map
View Mjesto Website

Organizator

Narodno pozorište Mostar