Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Koncert “MARIJA MILA MILAS I PRIJATELJI”

24.07.2021. u 20:30 - 22:00

Koncert “MARIJA MILA MILAS I PRIJATELJI”

Na redu je večer klasične muzike sa vrlo zanimljivim repertoarom: Bach, Marais, Prebanda i drugi.

Učesnici: solistkinja na flauti Marija Milas uz pratnju  Roka Škobića, gitara i Ante Milića, harmonika.

Marija Mila Milas, solista- flauta. Rođena 12.08.2002. godine. Studentica prve godine Muzičke akademije u Sarajevu u klasi red.prof.mr. Sakiba Lačevića. Završila Gimnaziju Mostar i Srednju Muzičku skolu I. i II. stupnja u Mostaru u klasi prof. Sabrine Smake, gdje je bila i učenik generacije. Od trećeg razreda Osnovne škole redovito je sudjelovala na mnogim  natjecanjima u Bosni i Hercegovini  Svirala je na obilježavanju mnogih javnih događaja u Mostaru (slikarske izložbe,  promocije književnih dijela itd..), a dobitnica je priznanja Kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za ostvarene izuzetne rezultate.

Roko Škobić-pratnja, gitara. Rođen 18.12.2001. godine. Završio Osnovnu  i Srednju muzičku školu teoretski i instrumentalni smjer (gitara) u Muzičkoj školi I. i II. stupnja u Mostaru. Srednjoškolsko instrumentalno obrazovanje završio u klasi profesora Đanija Šehua. U svom dosadašnjem školovanju imao je priliku sudjelovati na raznim natjecanjima.

Ante Milić-pratnja, harmonika . Rođen 18.6.2002. godine. Završio osnovnu i srednju muzičku školu instrumentalni smjer harmonika u Muzičkoj školi I. I II. stupnja u Mostaru. Harmoniku završio u klasi profesora Aleksandra Stojanović. Sudjelovao na brojnim natjecanjima.

Centar za kulturu Mostar

Detalji

Date:
24.07.2021.
Time:
20:30 - 22:00
Događaj kategorija:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

Centar za kulturu Mostar

Mjesto

Centar za kulturu Mostar
Rade Bitange 13
Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map