Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Da kraj bude lijep – Robert Waltl

04.08.2018. u 21:00 - 22:00

Iz Slovenije nam dolazi poznati režiser i glumac Robert Waltl.
Na manifestaciji “Mostarsko ljeto 2018” predstavit će se sa monodramom pod nazivom “Da kraj bude lijep”.

Mohamed El Khatib je želio napisati dramski tekst na osnovi intervjua, koje je napravio sa svojom majkom. Godine 2012 je njena smrt prebrzo zaustavila zamišljeni projekt. Nastao je kolaž novinskih isječaka, elektronskih i telefonskih poruka, transkripcija razgovora, videa, kratkih dijaloga s ocem … Sav materijal spaja izmišljeno i dokumentarno te nudi pogled u intimnost života obilježenu smrću te se dotiče pitanja obitelji, države, materinskog jezika, sjećanja, žalovanja. Ova drama je dirljiva autobiografska pripovijed, na trenutke zajedljivo bolna, često vrlo zabavna, koja prefinjeno prepliće osobno s univerzalnim.

Mohamed El Khatib je francuski pisac, redatelj i performer marokanskih korijena. Nakon studija književnosti i usavršavanja u Meksiku, doktorirao je sociologiju. Njegov rad je pokušaj konfrontiranja drame s drugim medijima poput filma, videa, instalacija i novina. U samo godinu dana postao je najveće otkriće novog francuskog teatra. Postigao je ogroman uspjeh na Festivalu u Avignonu, a ovogodišnji prestižni pariški Festival d’automne predstavlja ga sa čak tri rada.

Tekst “Da kraj bude lijep” je 2016. nagrađen s najvažnijom francuskom nagradom za dramatiku (Grand Prix de Littérature dramatique).

Detalji

Date:
04.08.2018.
Time:
21:00 - 22:00
Događaj kategorija:

Organizator

Pozorište lutaka Mostar

Mjesto

Centar za kulturu Mostar
Rade Bitange 13
Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map