Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Likovni radovi kolonije – SPKD Prosvjeta

04.08.2018. u 20:00 - 21:00

U sklopu manifestacije Mostarsko ljeto SPKD “Prosvjeta” i ove godine organizira šestu po redu likovnu koloniju “Ostajte ovdje” koja ove godine dobija novo ruho uz ime “Ostajte ovdje u miru i prirodi” čime želimo mladim umjetnicima skrenuti pažnju da, iako smo svi svjesni stanja u našim gradovima, još uvjek živimo okruženi brdima i planinama koje nesebično i srčano nude mir i sve svoje ljepote svakome ko to želi iskusiti.

Likovnoj koloniji je obezbjeđeno višednevno umjetničko druženje na poznatom mostarskom ali pomalo zaboravljenom izletištu Rujište, u sklopu Planinarskog doma sa svim potrebanim materijalima, smještajem, zdravim obrocima i prirodim okruženjem uz šumu munike čime je omogućena nesmetana sloboda izražavanja.

Do sada su učesnici ove kolonije bili mahom mladi mostarski umjetnici, a ove godine su okupiljeni slikari kako iz Mostara tako i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine te umjetnici iz nekoliko drugih država.

Likovna kolonija je proteklih godina održavana u bašti Čorovića kuće ali smo ove godine odlučili da je dignemo na još veći nivo te naši mladi umjetnici nastavljaju rad na svojim djelima na Rujištu od 14.-16.07.2018. godine.

Izložba radova nastalih na koloniji održati će se u Čorovića kući, 04.08.2018. godine.

Detalji

Datum:
04.08.2018.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događaj kategorija:

Organizator

SPKD PROSVJETA

Mjesto

Ćorovića kuća