Odigrana predstava „O nježnosti“

U organizaciji Pozorišta lutaka Mostar, danas je u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2020” odigrana predstava “O nježnosti” autorice i redateljice Ines Pašić, a u predstavi igraju: Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy.

„'O nježnosti’ je neverbalna predstava koja kroz scenski pokret i muziku govori o najljepšim osjećajima koje čovjek može proživjeti. Ona nam svaki put kroz igranje daje novi doživljaj i stalno smo u procesu otkrivanja nekih novih najljepših osjećaja koje često nemamo priliku da kažemo. Predstava kroz svoj neverbalni način govori puno više nego što bismo mi to riječima kazali. Za mene je predstava „O nježnosti“ jako značajna zato što i dalje prolazim kroz neke unutrašnje procese svaki put dok je igram.“, istakla je glumica Nina Popović.

Predstava „O nježnosti” je splet scena iz života viđenih iz ugla koji nema ambiciju da donosi sudove ni o komu i ni o čemu. To su svakodnevne situacije pune “malih i velikih” sukoba i proturječnosti humoristične i poetske prirode. Svi ti momenti, iako različiti, imaju nešto zajedničko. To je moć nježnosti koja preobražava tragikomične situacije u katarzično teatarsko i ljudsko iskustvo.

„Nježnost je svijest o onom čudesnom, skrivenom u svakodnevici. To je moć koja topi najhladnija srca, smiruje najžešće oluje i zacjeljuje najdublje rane. Nježnost prolazi kroz zidove koji nas dijele i osvjetljava put ka našem zajedničkom korijenu… onome koji nije podložan hirovima vremena i prostora. Nježnost je duboka potreba davanja i primanja onog najljepšeg u nama. Nježnost je način komunikacije koji nam izoštrava sluh i oplemenjuje naše postupke i riječi.“, zapisala je o predstavi autorica i redateljica Ines Pašić.

Naredne večeri, 20.07., u okviru pomenute manifestacije očekuje Vas izložba fotografija „U vodi svijet“ koja će biti održana u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 20:30 sati.