Počinje manifestacija “Mostarsko ljeto 2018”

Na danas održanoj press konferenciji direktori 5 pomenutih institucija ujedno i organizatori, predstavili su sadržaje koje su pripremili za ovogodišnji program Mostarskog ljeta. Ukupnu manifestaciju čini oko 40 različitih sadržaja.

Kao što je već poznato, nakon prekida 2008 godine, ovo je već treća godina uzastopno da 5 institucija koje djeluju na području grada Mostara organizuju manifestaciju Mostarsko ljeto. Riječ je o sljedećim institucijama odnosno organizatorima: Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar.

Mostarsko ljeto je međunarodna kulturno-turistička manifestacija koja okuplja vrhunske kako domaće, tako i strane umjetnike. Kao i prethodnih, i ove godine učesnici su umjetnici ne samo iz Mostara i BiH, nego i iz zemalja Evrope i svijeta. U okviru Mostarskog ljeta svi zainteresovani imaju priliku uživati u raznim promocijama, koncertima, izložbama, predstavama i drugim sadržajima.

Generalni pokrovitelji Mostarskog ljeta su Vlada HNK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta HNK, a sponzori su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Grad Mostar, BH Telecom i Institut Yunus Emre.

Također, ovom prilikom Vas pozivamo na Ceremoniju svečanog otvaranja ove manifestacije koja će se održati u subotu 23. juna ispred Centra za kulturu Mostar, sa početkom u 21 sat. Manifestacija će biti otvorena koncertom francuske kantautorice Pomme, i izložbom mladog mostarskog slikara Anela Pale.