Ulaznice za Dinu Merlina u prodaji od 25. juna

“Ovogodišnje “Mostarsko ljeto” uzme li se u obzir broj i kvalitet programa, a posebno spektakularni koncert Dine Merlina kojim ćemo završiti ovu kulturnu manifestaciju bez dvojbe možemo reći da će “Mostarsko ljeto” nakon desetogodišnje pauze i oživljavanja 2016. godine, ova manifestacija donijeti još jače svijetlo u grada na Neretvi”, rekao je između ostalog na današnjoj konferenciji za medije direktor Centar za kulturu Mostar Senad Suljić.

Vlasnik firme StageArt Elvir Rekić rekao je da zbog specifičnosti prostora na kojem će se koncert održati, da će broj posjetilaca biti ograničen. Prema njegovim riječima koncertu će moći prisustvovati između pet i šest hiljada ljudi.”Bude li interesovanja sa organizatorima ćemo razmotriti mogućnost još jednog kocerta sutradan, rekao je Rekić.

Ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović rekao je kako je ministarstvo na čijem je čelu zajedno sa ministarstvom trgovine prepoznalo značaj ovog koncerta, naglasivši kako će on osim kulturnog zasigurno imati i turistički značaj. “Već vlada ogromno interesovanje i sasvim sigurno će Mostar tog dana i noći biti centar regije”, rekao je Hadžović.

Ulaznice po cijeni od 20 KM će se naći u prodaji već od 25. juna i to u Turističkoj agenciji Fortuna u Starom gradu i u hotelu Ero, te kiosku Anica na Rondou. Od 1. augusta, kako je rečeno, ulaznice će koštati 30 KM.