Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Predstava “Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”
NEVID teatar

07.07.2019. u 12:00 - 13:00

“Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, u produkciji banjalučkog Nevid teatra, je predstava koja će u okviru „Mostarskog ljeta“ biti odigrana u nedjelju 7. jula u 12 sati u Pozorištu lutaka.

Tekst za predstavu nastao je prema motivima dramskih tekstova “Blago ispod krova“ Sare Velage iz Jajca, „Domovinom mojom“ Nedima Puriša iz Zenice i „Gdje se sakrila ljepota?“ Milice Malešević iz Banje Luke, koji su izabrani na konkursu za originalne dramske tekstove Nevid teatra.

Autor teksta je Marko Dukić, koji potpisuje režiju i koreografiju, a pojaviće se i u više uloga zajedno sa glumcem Nevid teatra Dejanom Andrićem. Uloga princeze Zlatke povjerena je mladoj glumici Maji Vujanović. Kostimografkinje u predstavi su Maja Mirković, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade za kostim, i Biljana Tegeltija-Bojanić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju kostimografiju “Joakim Vujić” u paru sa Majom Mirković.

„Na osnovu glavnog motiva – boja, koji je preuzet iz dramskog teksta Sare Velage, poigraćemo se predrasudama u BiH i prikazaćemo djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji svijet. Motiv princeze preuzet je iz dramskog teksta Milice Malešević, a motiv većine gradova koji će biti prikazani kao kraljevstva, kao i neke činjenice koje govore o tim gradovima preuzete su iz dramskog teksta Nedima Puriša“, rekao je Marko Dukić, višestruko nagrađivani autor iz Nevid teatra.

Detalji

Date:
07.07.2019.
Time:
12:00 - 13:00
Događaj kategorija:
,

Organizator

Pozorište lutaka Mostar

Mjesto

Pozorište lutaka Mostar
Braće Ćišića 15
Mostar, Hercegovacko-neretvanski Kanton 88104 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map
Phone:
+387 36 552 625
View Mjesto Website