Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Mostar u stilu velikih majstora

22.06. u 19:00 - 20:00
U subotu, 22.06., u 19 sati, u Muzeju Hercegovine Odjel Stari Most (Labirint) bit će upriličena izložba AI slika „Mostar u stilu velikih majstora“ autorice Mie Fendi.
Tehnika radova je digitalni print, nastao korištenjem umjetne inteligencije (AI) u svrhu postizanja vizuelnog stila velikih majstora likovne umjetnosti kao što su Picasso, Van Gogh, Rembrandt, Giorgione, Gustav Klimt i druga velika imena iz istorije umjetnosti.
Mia Fendi ima za cilj da umjetnost učini dostupnom svima, posebno onima koji se potencijalno ustručavaju da uđu u tradicionalni galerijski prostor. Ova umjetnička postavka stremi da ponuka radoznalost u mladim umovima, tako što će ih uvesti u fascinantni svijet kreativnosti,potpomognut umjetnom inteligencijom i povezanošću s bezvremenskim remek-djelima prošlosti. Kombinirajući savremenu inovaciju umjetne inteligencije s bezvremenskim talentom velikih majstora, ova postavka poziva posjetioce da istražuju, uživaju, uče i cijene umjetnost na novi, moderan i privlačan način.
Svaka izložena slika bila bi upotpunjena popratnim edukativnim tekstom o umjetniku (kratka biografija i značaj za istoriju umjetnosti) na bosanskom i engleskom jeziku.

Detalji

Date:
22.06.
Time:
19:00 - 20:00
Događaj kategorija:
,
Događaj Tags:
, ,

Mjesto

Muzej Hercegovine (Odjel Stari Most – Labirint)