Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Državni lopov

13.07. u 20:00 - 21:00
U Narodnom pozorištu Mostar u subotu, 13.07., bit će izvedena predstava “Državni lopov” autora Fadila Hadžića, u režiji kolektiva, nastala u produkciji Studio Teatra, sa početkom u 20 sati.
Komedija „Državni lopov“ je jedna od najstarijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, a premijerno izvođenje imala je 2005. godine u Centru za kulturu Zavidovići. U toj početnoj glumačkoj postavi igrali su: Nusmir Muahremović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.
Predstava počinje kada se Kikiju, ljubavnom varalici, u ćeliji pridružuje Marko, “državni lopov”, koji, čak i u zatvoru, ima povlašten status. Kiki, ljubavni varalica, u zatvoru je završio zbog lažnih obećanja. Naime, on je sedamnaest puta obećao da će se ženiti sa sedamnaest različitih žena. Na kraju je zbog jedne od njih i zavšio u zatvoru. Marko, “državni lopov”, je pronevjerio državni novac, ali će vjerovatno vrlo brzo biti pušten, jer se pronašla neka „rupa“ u zakonu. Njihov međusobni sukob upotpunjuje zatvorski čuvar Jozo, koji, iako nema završenu osnovnu školu, želi da napreduje.
Komedija „Državni lopov“ spada u red najizvođenijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, a istu je pogledalo preko 100 hiljada ljudi, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.
U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Detalji

Date:
13.07.
Time:
20:00 - 21:00
Događaj kategorija:
,
Događaj Tags:
,

Mjesto

Narodno pozorište Mostar
Brkića 2
Mostar, 88000
+ Google Map
View Mjesto Website