„Mostarske kiše“ upriličile sjajan koncert Mostarcima

Na prepunom platou ispred Centra za kulturu Mostar umjetničko društvo „Mostarske kiše“ pružilo je sjajnu noć Mostarcima.

„Večerašnji koncert radimo u smanjenom obimu zbog korona virusa. Ipak, repertoar je šarolik od tradicionalnih pjesama iz regiona, do evergreen-a i sevdalinki. Vjerujem da je publika uživala, jer sa nama je večeras bio vrhunski tim“, istakla je Dijana Listo, tehnički sekretar Umjetničkog društva „Mostarske kiše“.

Listo je naglasila da je trenutna situacija sa korona virusom itekako utjecala na predviđeni koncept koncerta.

„Nažalost, na koncertu nismo imali goste. Trebali smo imati goste iz Turske i Hrvatske, međutim nismo ih mogli ugostiti jer nisu mogli ući u BiH, ali tako je kako je. Koncertu je trebao prisustvovati i Murat Susler iz Bursa Buyuksehir orkestra. On nas prati već dva koncerta, svira tradicionalni turski instrument kanun, ali obzirom da nije mogao ući u BiH, morali smo prolongirati. On, inače, da neku posebnu čar, jer to je jedan instrument koji publika u BiH nije navikla da čuje“, kazala je Listo.

Iako u smanjenom obimu, Mostarci su istinski uživali u raznovrsnim numerama koje su članovi UD „Mostarske kiše“ izvodili za njih.

Sutra na programu „Mostarskog ljeta“ je promocija knjige „Priče o dobrim ljudima“ drugo dopunjeno izdanje autora Milana Račića, a promocija će biti održana u Centru za kulturu Mostar u 20:30 sati. Osim autora na promociji će govoriti i mr. Ibro Rahimić te dr. Dragan Markovina.