Večer klasične gitare

Na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar, a u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2019.“ organizovan je Koncert “Večer klasične gitare”.

Svirao je Đani Šehu (1980, Sarajevo). Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u rodnom gradu. Po završetku srednje škole, započinje studije gitere na Ecole Normale de Musique Alfred Cortot u Parizu, u klasi prof. Rafael Andie. 2000. godine odlazi u Beč gdje započinje studije na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien .

Diplomirao je 2006. godine, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossnika i prof. Alexandera Swetea. Zvanje magistra stiče 2010. u klasi prof Alexandera Swetea. Usavršavao se na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod svjetski priznatih profesora i umjetnika. Kao solista i kamerni muzičar, nastupao je u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu, Danskoj, Španiji…

Sarađivao je sa Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim gudačim kvartetom, te Tonart Sinfonietta iz Austrije. Od 2006. god predaje na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Iz njegove klase izašla je nekolicina mladih umetnika koji su skrenuli pažnju stručne javnosti svojim uspjesima na takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu.

Aktivno održava koncerte, majstorske kurseve, te učestvuje kao predavač i član žirija na festivalima i takmičenjima, u zemlji i inostranstvu.

Osnivač je i direktor Sarajevo International Guitar Festivala.