Mostar Summer Dance Fest

Bilo je planirano da se ovaj spektakl održi na platou ispod Starog mosta, ali je zbog vremenskih neprilika događaj na kraju premješten u veliku salu Narodnog pozorišta.

Plesni spektakl pod nazivom „Mostar summer dance fest, u Narodnom pozorištu Mostar, priredili su Plesni studio Mo Stars i Centar za kulturu Grada Mostara a u okviru „Mostarskog ljeta 2017“. Osim PS Mo Stars nastupili su: PS B dance, ŠPK Zrinjski, ŠPK Erigo, PS Flash, PC Pro dance, Mostarske mažoretkinje, Street feet academy, PK Astorija, PK Shadows, PK Romantik, PK Flamenco, PK Let’s dance Nevesinje, Sportski plesni centar LDF i Ansambl Tenelija.

Specijalni gosti programa bili su Rizo Ruža i Adnan Jerlagić. „Revija je bila različitih stilova koje njeguju bosanskohercegovački plesni klubovi. Došli su nam plesači iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Banja Luke, Travnika, Viteza, Nevesinja i naravno Mostara gdje su se okupili svi plesni klubovi u gradu“ rekla nam je Nataša Jekić, voditeljica Mo-starsa. Bilo je planirano da se ovaj spektakl održi na platou ispod Starog mosta, ali je zbog vremenskih neprilika događaj na kraju premješten u veliku salu Narodnog pozorišta.