Mostarsko ljeto 2018

PROGRAM

Koncerti

Manifestaciju “Mostarsko ljeto 2018” čine i mnogobrojni koncerti. Ovogodišnji program, pored velikog koncerta Dine Merlina koji će se održati 11. augusta, nalaze se i mnogi drugi poput “Psychodelic Cinematic Orchestra”, “Sassia”, “Algiers” itd.

 

Opširnije

Izložbe

Za sve ljubitelje umjetnosti, ova kulturno-turistička manifestacija obimuje različitim izložbama umjetnika iz raznih zemalja Evrope i svijeta. Ove godine možete prisustvovati velikom broju izložbi kao što su: “Pod suncem mostarskog ljeta”, “Rukotvorine”, “Povratak iskonskom”, izložba “Mostar i Hercegovina”, te mnoge druge.

 

Opširnije

Promocije

Promocije su kao i svake godine, sastavni dio kulturno-turističke manifestacije Mostarsko ljeto sa raznovrsnim programom. Promocije “Katalog kamene arheologije Muzeja Hercegovine Mostar”, “Tradicionalno tursko streličarstvo” te “San o leptiru”, su samo neke od njih.

 

Pročitajte više

Predstave

Ukoliko ste ljubitelji predstava ili ipak do sada niste imali priliku prisustvovati ovakvim događajima, u sklopu manifestacije Mostarsko ljeto, možete pogledati predstave za sve uzraste. U pozorištu lutaka Mostar održat će se predstave “Čudovište iz pozorišta i lutkarova djeca”, “Ledeno srce” i “Lakonoga”, dok u prostorijama Narodnog pozorišta Mostar možete pogledati predstave “Srebrena krv” i “PRST – Sarajevski ratni teatar SARTR”

 

Opširnije

Festivali

“Festival dječije poezije- pjesnici Mostara” , “Festival dječije poezije – pjesnici regije”, te “Susreti – Bijelo polje” se nalaze na ovogodišnjoj listi festivala koji će se održati u sklopu manifestacije Mostarsko ljeto 2018.

 

Opširnije

Ostali događaji

Pored navedenih kategorija, ove godine se na listi programa nalaze i “Likovna kolonija”, “Književno veče sa Dževadom Karahasanom”, “Veče sa Sergejom Trifunovićem”, te “Bosanska država u vidicima osporavanja i obnova”.

 

Opširnije