Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Manifestacija
“Mostar ne zaboravlja prijatelje”

23.07.2019. u 20:00 - 21:30

Manifestacija „Mostar ne zaboravlja prijatelje“ biće organizovana u okviru „Mostarskog ljeta“ u utorak, 23. jula u 20 sati u avliji Koski Mehmed Pašine džamije u Mostaru.

Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara je u znaku obilježavanja godišnjice izgradnje Starog mosta i organizacije tradicionalne svečanosti „Mostar ne zaboravlja prijatelje“, utemeljio i priznanje Mimar Mira kao i međunarodnu nagradu “Mostar Peace Connection”, koje se svake godine dodjeljuju istaknutim pojedincima koji su, svaki na svoj način, i u različitim djelatnostima, poslovima i društvenim aktivnostima kojima su posvećeni, odani i prepoznatljivi u javnosti, po svom angažmanu i doprinosu izgradnji mira i povjerenja među ljudima i narodima.

Centar za mir u njihovim pojedinačnim aktivnostima prepoznaje kredibilne, čiste i nepromjenjive platforme ljudi okrenutih budućnosti i progresu što nas dodatno motiviše da u saradnji sa svima njima učestvujemo u stalnom širenju fronta istomišljenika koji će, svako na svoj način, ali i zajedno, stalno doprinositi promociji mira i pomirenja, saradnje i dijaloga, a energično i beskompromisno raditi protiv etničke i religijske netrpeljivosti i konflikata.

Priznanjem „Mimar mira“, Centar za mir i multuetničku saradnju iz Mostara želi i na ovaj način doprinositi vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca u korist pozitivnih društvenih promjena.

Detalji

Datum:
23.07.2019.
Vrijeme:
20:00 - 21:30
Događaj kategorija:
, ,

Organizator

Centar za mir i multietničku saradnju

Mjesto

Avlija Koski Mehmed Pašine džamije u Mostaru
Koski Mehmed Pasha Mosque, Mala Tepa
Mostar, 88000 Bosnia and Herzegovina
+ Google Map