Loading Događaji
  • This događaj has passed.

All Događaji

Ledeno srce – Todor Valov

01.07.2018. u 13:00 - 14:00 | Besplatno

U narednu nedjelju, prvoga jula u 11 sati, u okviru „Mostarskog ljeta 2018.“, Pozorište lutaka Mostar izvest će svoju višestruko nagrađivanu predstavu „Ledeno srce“, prema bajci njemačkog književnika Wilhelma Hauffa, a u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova. Prelijepa scenografija i lutke djelo su bugarske umjetnice Stefke Kjuvlijeve, a autor nadahnute muzičke podloge i songova je mostarski multiinstrumentalista i muzički producent Atilla Aksoj. U ovoj izuzetnoj predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.
Ovo je bajka o siromašnom ćumurdžiji Petru Munku koji za novac i moć prodaje svoju dušu zlom Mihaelu Holanđaninu. Ovo je filozofska priča prilagođena dječijem uzrastu u kojoj se govori o odabiru životnog puta, o snazi ljubavi, kajanja i praštanja, o održivosti ljudske moralne i duhovne vrijednosti.

Ulaz na predstavu “Ledeno srce” u okviru „Mostarskog ljeta 2018.“ je slobodan. Pozorište lutaka Mostar poziva svu djecu grada da ovog ljeta navrate u njihovu klimatiziranu salu, kako bi zajedno uživali u predivnim predstavama namijenjenim za najmlađu publiku.

Detalji

Datum:
01.07.2018.
Vrijeme:
13:00 - 14:00
Iznos:
Besplatno
Događaj kategorija:
Događaj Tags:
,
www.plm.ba

Mjesto

Pozorište lutaka Mostar
Braće Ćišića 15
Mostar, Hercegovacko-neretvanski Kanton 88104 Bosnia and Herzegovina
Telefon:
+387 36 552 625
View Mjesto Website