Večeras svečano otvaranje Mostarskog ljeta 2020

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ večeras će biti svečano otvorena na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Mostar sa početkom u 21 sat.

U uvodnom, muzičkom dijelu programa nastupit će Jasenko Krpo i Azer Sandžaktar Bijedić, nakon čega će biti upriličeno zvanično otvaranje manifestacije. „Mostarsko ljeto 2020“ otvorit će ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović, koji je ujedno i generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije.

Nakon službenog otvaranja bit će upriličena izvedba jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih predstava u Bosni i Hercegovini „Ay Carmela“. Predstava je nastala 1999. godine po dramskom tekstu Josea Sanchisa Sinisterra, u režiji Roberta Raponje i produkciji Sarajevskog Ratnog teatra SARTR. U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar, a manifestacija će trajati od 17. jula do 28. augusta tekuće godine.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Minstarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, a sponzori su Grad Mostar i kompanija BH Telecom.

Sadržaje „Mostarskog ljeta“ možete pratiti putem web stranice: mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.