Održano „Veče sa Sergejom Trifunovićem“

Popularni glumac Sergej Trifunović, u prepunom dvorištu Centra za kulturu oduševio je Mostarce svojim nastupom. Na samom početku, Trifunović je kazao kako nikad nema tremu, ali da večeras ima i to veliku. Prisutni su prosto uživali u recitovanju stihova poezije koje je Sergej Trifunović odabrao specijalno za ovo veče.

„Inače nisam poznat kao neko ko ima tremu, zapravo nemam taj osjećaj već 20 i više godina, ali večeras imam strašnu tremu. Kada su me organizatori zvali da dođem na Mostarsko ljeto, odmah sam pristao. Nikada u životu nisam imao nikakav program koji bih mogao izvesti sam, ali sam rekao dobro, smislit ćemo nešto. Nisam puno razmišljao, prije nego što sam spustio slušalicu otprilike sam znao šta će to biti. Iz nekog razloga, obzirom da sam glumac, uvijek sam razmišljao o tome kako je vrhunsko pozorište, teatar – poezija. Tako da sam samo znao da ću vam čitati neku poeziju, a nekako mi je u Mostaru najlogičnije da to bude poezija.“, kazao je u uvodnom dijelu Sergej Trifunović.

Trifunović je čitao stihove Mehmeda Begića, Damira Avdića, Laze Kostića, Vladislava Petkovića Disa, Maka Dizdara, Pere Zubca itd. Večerašnji nastup započeo je stihovima pjesme „Svijet se raspao“ autora Mehmeda Begića, „Zanemarujem poeziju, zanemarimo sve iza čega se može sakriti, ne postoje pjesme, nema filmova, gorčina je ostavljena …“

Popularni glumac je dodao kako ovo prvi put u životu radi, ali najvjerovatnije i posljednji. Publici nije čitao jednu po jednu pjesmu, nije govorio naslove pjesama, niti najavljivao naredne, nego je čitao sve sliveno, jer kako on kaže „zbir poezije je zbir svih naših šumova, osjećaja i misli koji se gomilaju u kosmosu.“

Trifunović je Mostarce počastio i čitanjem svoje autorske pjesme.

„Uz sve ove stihove fantastičnih pjesnika, stavio sam jednu svoju pjesmu. Mislim da ako treba negdje da pročitam svoju pjesmu, onda neka to bude u mom rodnom gradu, to mi je najlogičnija stvar.“, istakao je popularni glumac.

Kazao je da često posjećuje Mostar, samo ne službeno, kao i da je u šali dogovarao skok sa Starog Mosta. Nakon zavšenog nastupa, prisutni su imali priliku da se fotografišu sa poznatim glumcem. Veče sa Sergejom Trifunovićem održano je u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2018“, a u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.